31 oktober 2018

Kontrakt fra Grieg Seafood ASA på bygging nøkkelferdig fórflåte

Bergen Group Sjøsterk AS har blitt tildelt kontrakt med Grieg Seafood ASA på bygging av en nøkkelferdige fórflåte i betong for levering sommeren 2019.

Med denne kontrakten har Bergen Group Sjøsterk i løpet av tre måneder vunnet kontrakter på tilsammen 5 fórflåter med en samlet verdi på nærmere NOK 100 millioner.

Fôrflåten som skal leveres Grieg Seafood ASA er på 17 x 27 meter og har en samlet lastekapasitet på 500 tonn. Flåten er planlagt for bruk i Finnmark, og vil derfor få en utrustning som er ekstra dimensjonert for bruk på eksponerte lokaliteter som er utsatt for krevende værforhold og ekstra kalde temperaturer.

Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA vurderer kontrakten med Grieg Seafood ASA som en viktig strategisk milepæl for det heleide datterselskapet Bergen Group Sjøsterk AS.

-Bergen Group har klare ambisjoner om å vokse som en utstyrs- og serviceleverandør inn mot oppdrettsnæringen, og kjøpet av Sjøsterk-selskapet var en viktig del av denne satsingen. Derfor er vi stolte av at vi siden overtagelsen i juli i år har klart å bygge en ordreserve på til sammen fem flåter med en samlet produksjonsverdi på nærmere 100 millioner kroner, sier Nærø.

Konsernsjefen vurderer fôrflåtemarkedet som et utfordrende marked med spennende potensiale, der kundene i større og større grad stiller krav til høy fleksibilitet, solid miljø- og biomassehåndtering og en stor driftssikkerhet. 

-Bergen Group har en omfattende erfaring fra komplekse maritime produksjoner, både fra offshore-installasjoner og på skipssiden. Denne kompetansen vurderer tar vi med oss i arbeidet med å videreutvikle de neste generasjonene fôrflåter og serviceflåter til oppdrettsnæringen, sier Nærø.      

Bergen Group ASA er et vestlandsbasert industrikonsern og en veletablert leverandør av produkter og tjenester til områdene Maritime Service, Tilkomssteknikk & Services og Akvakultur. Konsernets selskaper bygger på bred kompetanse og lang erfaring innen sine virksomhetsområder. Den operasjonelle aktiviteten utøves av datterselskapene Bergen Group Services AS, Bergen Group AAK AS og Bergen Group Sjøsterk AS med til sammen rundt 200 ansatte.  For ytterligere info: www.bergengroup.no 

Kontaktpersoner: 
Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA, telefon 922 00 778  
Konserndirektør for organisasjon og samfunnskontakt Øyvind Risnes, telefon 480 48 561