8 november 2017

Torgeir Nærø ansatt som ny konsernsjef i Bergen Group ASA

Styret i Bergen Group ASA har ansatt Torgeir Nærø som ny konsernsjef etter Hans Petter Eikeland

Torgeir Nærø

Torgeir Nærø (bildet) tiltrer som konsernsjef fra og med i dag, og overtar etter Hans Petter Eikeland som er foreslått valgt som konsernets nye styreleder på en ekstraordinær generalforsamling senere i dag.

Torgeir Nærø (51) kommer fra posisjonen som administrerende direktør i det heleide datterselskapet Bergen Group AAK.  Nærø har en omfattende og variert erfaring fra lederposisjoner i ulike industribedrifter, blant annet som CEO i CMR Gexcon AS, partner i Idevekst Energi AS og de fem siste årene i Bergen Group AAK (tidligere AAK Energy Services).  Nærø har i tillegg erfaring fra ulike styreverv innenfor ulike onshore og offshore vestlandsbaserte konsulent- og industrivirksomheter.

-Bergen Group har med Hans Petter Eikeland ved roret lykkes med å etablere en veldig spennende plattform som gir muligheter for videre vekst. Nå gleder jeg meg til å arbeide sammen med de ansatte og med styret i prosessen med å forsterke denne veksten ytterligere, sier konsernsjef Torgeir Nærø.

Påtroppende styreleder Hans Petter Eikeland er godt fornøyd med at styret har hentet inn Torgeir Nærø til å overta konsernsjef-rollen i Bergen Group ASA.

-Torgeir Nærø har en sterk kompetanse og et godt etablert nettverk som vil være viktig i den videre utviklingen av konsernet. I tillegg har han tilegnet seg en solid strategisk og operasjonell forståelse av konsernets etablerte målsettinger. Dette sikrer at vi opprettholder vår fremoverlente vekstrategi på en trygg og effektiv måte, påpeker den påtroppende styrelederen.     

Den nye konsernsjefen i Bergen Group ASA er siviløkonom fra NHH i tillegg til at han også er utdannet mariningeniør fra Høgskulen på Vestlandet (Ingeniørhøyskolen i Bergen). Nærø er bosatt med familie i Bergen.

Bergen Group ASA er et vestlandsbasert industrikonsern og en veletablert leverandør av produkter og tjenester til områdene Energi & Industri, Maritim, Forsvar og Tilkomstteknikk. Konsernets selskaper bygger på bred kompetanse og lang erfaring innen sine virksomhetsområder. Den operasjonelle aktiviteten utøves i all hovedsak i de to heleide datterselskapene Bergen Group Services AS og Bergen Group AAK AS (tidligere AAK Energy Services AS). Konsernet har i overkant av 200 ansatte, og en samlet omsetning på ca. NOK 300 millioner i 2016.
 

Kontaktpersoner: 
Konsernsjef Torgeir Nærø, telefon 922 00 778 
Hans Petter Eikeland, tlf. 932 08 177