19 april 2016

Agentavtale etablert mellom Bergen Group og Calm Oceans Pte. Ltd.

Bergen Group og Calm Oceans Pte. Ltd (COPL) har inngått en agentavtale for markedsføringen av COPL's nyutviklede Mono Column Plattform (MCP) i det norske markedet.

Denne mobile offshore-plattform er en multifunksjon ell oppjekkbar rigg med høy lasteevne, spesielt designet for å møte de forretningsmessige utfordringer knyttet til marginal feltutvikling, samt felt som er forbundet med tidlig inntjeningsmulighetene av olje- og gassfelt.

Calm Oceans Pte. Ltd er et Singapore-registrert selskap eid av kontrollert av Brian Chang Holdings Limited, som også er en stor aksjonær i Bergen Group ASA med 33,1 % eierskap.

-Ledelsen i Bergen Group ASA har nylig gjennomført strategiske samtaler med konsernsjef Brian Chang i Brian Chang Holdings Limited. Vi er glade for at det foreligger en felles forståelse med hovedaksjonæren i Bergen Group om selskapets vekstpotensial fremover, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA.

-MCP er en effektiv og skreddersydd løsning som passer for alle offshore feltutviklingsprosjekt som er innenfor 120m vanndyp, særlig for marginale felt. Sammen med vår leasing forretningsmodell, mener vi denne løsningen vil være spesielt verdifull og fordelaktig i en utfordrende periode for feltoperatører som ser på tiltak for å redusere investeringer og samtidig opprettholde virksomheten. Vi er sikre på at MCP ville markere sin tilstedeværelse i det norske markedet ved hjelp av Bergen Group, sier Brian Chang i Brian Chang Holdings Limited.

MCP støtter høy variabel dekkslast (VDL) opp til 5,000t, og er med en sjenerøs dekksplass i stand til å ta på seg ulike modul fasiliteter som boremoduler, produksjonsmoduler, boligmoduler som samt kombinert bore- og produksjonsmoduler som kan være nødvendig for de forskjellige funksjoner som kreves. Når disse ulike funksjonene er satt sammen fungerer de som en komplett feltutviklingsløsning for sluttbrukeren. Plattformen består i hovedsak av en dekk-seksjon, en kvadratisk utformet bindingsverkstruktur (Mono Column) og et matteformet fundament. Designet på fundamentet gjør at enheten kan operere i oljefelt med myk bunn, noe er som er utfordrende for vanlige jack-up rigger. Med den selvløftende funksjonen, er det heller ikke behov for sofistikert og kostbare offshorekonstruksjoner til å bistå under utsetting og flytting.

MCP Design er utviklet av Brian Chang og er klassifisert av ABS (American Bureau Society) i henhold til MOU (Mobile Offshore Unit) kode 2008 og andre relevante IMO-retningslinjer. For mer info; se http://bcholdings.com.sg

Kontaktperson: CEO Hans Petter Eikeland, Bergen Group ASA, tlf. 47 932 08 177