18 februar 2010

Fugro Synergy kåret til årets skip

Fugro Synergy, som er bygget ved Bergen Group Halsnøy, har fått prisen for årets beste skip under den internasjonale offshore- og shippingkonferansen OSJ i London 17. februar 2010.

Fugro_Synergy-01_low.jpg

Rundt 1.200 personer fra hele verden har vært med på å stemme Bergen Group Halsnøy sitt bygg nr 123 frem til ” Support Vessel of the Year”. Prisen går til eier, designer og bygger av den offshore-båten som anses å ha satt ny industristandard gjennom nyskapende design og innovative løsninger.

Det ble i kåringen vektlagt at Fugro Synergy er en nyvinning innenfor offshoresektoren på flere områder. Fugro Synergy representerer en ny generasjon høyteknologi boreskip bygget for en økende etterspørsel etter kostnadseffektive boreenheter. Det 103 meter lange skipet er bygget for å kunne operere i ekstreme værforhold og på områder med havdyp opp til 3.000 meter.

-Dette er et skip som er preget av meget avanserts teknologi, stor fleksibilitet og en svært høy standard, forteller verftsdirektør Einar Myklebust ved Bergen Group Halsnøy. Han er stolt over at skipet, som ble levert fra verftet i oktober 2009, har fått den prestisjetunge utmerkelsen.

-Prisen er en klar anerkjennelse av den jobben som er gjort ved Bergen Group Halsnøy – og et synlig resultat av det konstruktive samarbeidet Bergen Group har hatt med rederiet Fugro Well Services gjennom hele byggeprosessen, konstaterer Myklebust.

Representanter fra Bergen Group Shipbuilding, designerfirmaet Marin Teknikk og rederiet Fugro mottok prisen under en gallamiddag i London onsdag 17. februar der 350 representanter fra den internasjonale shippingbransjen deltok.

For mer info, kontakt:

Adm.dir. Bergen Group Halsnøy Einar Myklebust, mobil 90635709
Kommunikasjonsdirektør Bergen Group ASA Øyvind Risnes, mobil 480 48 561