26 februar 2010

Volstad Maritime AS overtar nybygg fra Bergen Group Fosen

Volstad Maritime AS overtok fredag 26. februar bygg nr 82 ved Bergen Group Fosen. Skipet er et topp moderne offshore seismikk-fartøy som skal opereres av det norske selskapet Fugro-Geoteam.

Geo_Caspian_2_web.jpg

-Rederiet får overlevert et skip i verdensklasse. Skipet inneholder det nyeste og mest avanserte utstyret som det internasjonale markedet kan skaffe til veie innenfor dette segmentet, opplyser adm.dir Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen.  Skroget til båten er bygget ved Bergen Group Landskona i Sverige og ankom Fosen i august 2009 for utrustning og ferdigstilling.

Nybygget som ble overlevert rederiet Volstad Maritime AS i ettermiddag er 108 meter langt, 24 meter bedt og har en brutto tonnasje på 13.000 tonn.  Moderne dieselelektriske motorer fra Wärtsilä gir skipet en marsfart på 16,5 knop.

Skipet er bygget og tilretterlagt for avanserte seismikk-oppdrag, og har utstyr som gjør det mulig å operere under svært krevende forhold.  Skroget har integrert helikopterdekk, fire ulike dekkskraner og en lugarkapasitet til 72 personer.

Når skipet nå forlater Fosen skal det direkte til Nederland for å utrusters og klargjøres for seismikk-oppdrag i regi av Fugro-Geoteam.  Dåpen av skipet vil skje i Stavanger fredag 19. mars.

Bergen Group Fosen starter nå på forberedelsene til det neste skroget som skal utrustes ved verftet. Det er et avansert DP 3 konstruksjonsfartøy som bygges for rederiet Solstad Offshore ASA. Bygget av skroget er i disse dager ferdig i Polen, og skroget ventes å ankomme Fosen i midten av mars måned.

For evt. ytterligere info:

Arnar Utseth, Adm.dir Bergen Group Fosen, mobil 97 16 48 63