3 mai 2011

Bergen Group Rosenberg og ITC Infotech inngår samarbeid om ingeniørtjenester

-Bergen Group forventer vekst innen alle våre forretningsområder, og ønsker derfor å styrke vår ingeniørkapasitet – både internt og gjennom internasjonalt samarbeid, forklarer Kristin Færøvik.

Stavanger, Norge, 3. mai 2011: ITC Infotech, et globalt IT-selskap og et heleid datterselskap av ITC Ltd, har inngått et fire års samarbeid med Bergen Group Rosenberg om leveranser av ingeniørtjenester innen rør og strukturdesign samt analyser for selskapets EPC (engineering, procurement and construction) kontrakter. Den fire årige avtale vil bli levert av ITC Infotech's Engineering Services Divisjon i Bangalore (India), en divisjon med 400 ansatte.

-Bergen Group forventer vekst innen alle våre forretningsområder, og ønsker derfor å styrke vår ingeniørkapasitet – både internt og gjennom internasjonalt samarbeid, forklarer Kristin Færøvik, konserndirektør for Bergen Group Offshore og administrerende direktør for Bergen Group Rosenberg.

-Vi ser frem til å jobbe med ITC Infotech. Selskapet har vist solid kompetanse og har bred erfaring med å jobbe med ledende selskaper i Skandinavia. Kombinasjonen av dokumenterte tekniske ferdigheter og bransjekunnskap har gjort ITC Infotech til den foretrukne samarbeidspartneren, sier Færøvik.

Bala Subramanian, viseadministrerende direktør – Europa ITC Infotech, har følgende kommentar til samarbeidet:

-Vi er fornøyd og er sikre på at vårt samarbeid med Bergen Group Rosenberg vil skape betydelig verdi for selskapet. Ingeniørtjenester er et av de viktigste satsningsområdene for ITC Infotech og vi har en betydelig stab av ingeniører som har spesialisert seg på dette området.

Nagendra Siddoutam, regionale leder i Norden for nye områder, legger til: -Dette partnerskapet vil ytterligere befeste vår posisjon som en av de ledende aktørene i det nordiske markedet.

ITC Infotech's Engineering Service har arbeidet med ulike engineering prosjekter siden 2003, og har utviklet en unik track record i å støtte ulike bransjer. Med lang erfaring i å tilby komplette engineering løsninger til globale kunder, har ITC Infotech vært engasjert i mange store engineering prosjekter og over tid har bygget opp en teknisk sterk og dyktig arbeidsstokk. ITC Infotech ble rangert blant 10 på topp av Engineering Services Vendors globalt i 2010 av Global Services og NeoIT.

Om Bergen Group (www.bergengroup.no)

Bergen Group har totalt 1700 ansatte og ca 600 av disse er knyttet til Bergen Group Rosenberg, som er en av de store entreprenører innen olje og gass markedet på norsk sokkel.

Bergen Group er et maritimt industrikonsern med hovedfokus på offshorenæringen og avanserte fartøyer. Konsernet har spisskompetanse innen skipsbygging, maritim service, offshore og teknologi. Offshore-divisjonen har godt etablerte anlegg strategisk plassert i Stavanger, Bergen og Kirkenes.

Om ITC Infotech (www.itcinfotech.com)

ITC Infotech, et heleid datterselskap av ITC Ltd med 6 milliarder US dollar i omsetning, tilbyr IT-tjenester og løsninger til ledende globale kunder. Selskapet har erobret en nisje ved å imøtekomme kundenes utfordringer gjennom innovative IT-løsninger.

ITC Infotech tilbyr ingeniør-og IT-løsninger til industribedrifter blant annet innen Olje og Gass, produksjon, forbruksvarer og transport.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Olivia Benjamin
Gutenberg Communications
Olivia@gutenbergpr.com
 +44.20.7470.8894

Swati Parashar
ITC Infotech
swati.parashar@itcinfotech.com
 +91-80-2298 8838

Kristin Færøvik,
Konserndirektør Bergen Group Offshore og adm.dir. Bergen Group Rosenberg
Kristin.Faerovik@rosenbergverft.com
+47 957 63 183

Øyvind Risnes
Kommunikasjonsdirektør, Bergen Group
Oyvind.risnes@bergengroup.no
+47 480 48 561