6 januar 2012

Nytt samarbeid mellom Bergen Group Rosenberg og Stavanger Symfoniorkester

Bergen Group Rosenberg og Stavanger Symfoniorkester har inngått en samarbeidsavtale som løper frem til 1. september 2013.

Ekte_Klang-005_low.jpg

Bilde fra "Ekte Klang"-konserten i Rosenberghallen september 2011. Konserten samlet 3.500 personer i Nord-Europas største industrihall.

Bergen Group Rosenberg og SSO samarbeidet i høst med IA-prosjektet som resulterte i konserten ’Ekte Klang’, og ønsker å bygge videre på de positive erfaringene fra dette prosjektet.

Adm. direktør Kristin Færøvik ved Bergen Group Rosenberg er svært fornøyd med den nye avtalen:
- Vi gleder oss veldig til å arbeide sammen med en av Stavangers mest ettertraktede institusjoner som også har et internasjonalt renommé. SSO og Rosenberg har mer til felles enn vi ante da vi begynte arbeidet med Ekte Klang – og vi gleder oss over å kunne gi ansatte tilgang på et bredt spekter av kulturopplevelser. Vi gleder oss også til å kunne dele noen av disse opplevelsene med lokalsamfunnet. SSO står for verdier som resonnerer godt på Rosenberg. Begge bedrifter har kvalitet svært høyt på agendaen, og er helt avhengige av å levere kvalitet til enhver tid. SSO er en inspirasjon for alle som er opptatt av kvalitet og presisjon – her har vi virkelig noe felles, sier Færøvik.

Indirekte har IA-midlene som Rosenberg fikk av Kulturdepartementet i forkant av Ekte Klang blitt foranledningen til dette kulturengasjementet. I 2011 hadde Rosenberg et sykefravær på 3.8 %, som plasserer dem blant de aller beste i sammenlignbar industri. Støtten fra Kulturdepartementet fikk de for godt IA-arbeid.

Rosenberg har en 115 år gammel historie, og hadde faktisk sin oppstart på tomten der det nye konserthuset snart er klart; to viktige hjørnesteiner i Stavanger møtes igjen i 2012, samme år som det nye konserthuset står ferdig.

Direktør i Stavanger Symfoniorkester, Trude Marit Risnes, gleder seg over det nye samarbeidet med bedriften på andre siden av Vågen:
- For både Bergen Group Rosenberg og SSO er kvalitet og innovasjon kjerneverdier som vi skal styrke gjennom et tettere samarbeid: -Etter samarbeidet med Ekte Klang i høst har begge parter et helt annet utgangspunkt å bygge videre på, nå når bedriftene allerede har skapt noe sammen. Vi er stolte og glade over å ha inngått en avtale med en bedrift som har betydd så mye for Stavanger i generasjoner. Dette blir givende, sier Risnes.

Næringsminister Trond Giske var selv tilstede på konserten i september, og nå roser han partene for det nye samarbeidet:
- Det er spennende og positivt at Bergen Group Rosenberg har inngått samarbeid med SSO, det fortjener begge bedriftene ros for. Rosenberg fordi de tar kulturansvar og ser at et profesjonelt orkester som SSO både kan gi Rosenberg viktig erfaring, styrke bedriftskulturen og Rosenbergs merkevare. Stavanger Symfoniorkester skal ha ros fordi de tenker bredt og velger seg en utradisjonell samarbeidspartner og når ut til en enda større publikumsgruppe, slik de også gjorde med sitt fantastiske arrangement Ekte Klang, som jeg hadde gleden av å delta på. Jeg ønsker begge lykke til, sier Giske.

Kristin_Foarovik_og_Trude_Marit_Risnes_-_low.jpg

Direktør Trude Marit Risnes ved SSO (t.v.) og adm.dir. Kristin Færøvik ved Bergen Group Rosenberg gleder seg til å fortsette samarbeidet basert på en ny avtale som gjelder frem til høsten 2013.