13 januar 2012

Statsministeren deltok på sjøsetting av nytt offshore-skrog som skal utrustes ved Bergen Group Fosen

Statsminister Jens Stoltenberg var en av gjestene under sjøsettingen av et helt nytt og avansert offshore-skrog produsert ved Bogazici Tersan Shipyard i Tyrkia tidligere denne uken. I løpet av kommende helg starter slepingen av skroget fra istanbul til Norge og Bergen Group Fosen for utrustning og ferdigstilling. Til sommeren skal det meget avanserte skipet leveres rederiet Volstad Maritime AS i Ålesund.

tersan_02.jpg

Skroget er et stort og avansert OCV-fartøy (Offshore Construction Vessel) med en lengde på 125 meter og 25 meter bredde. Skipet bygges ihht reglene for Clean Design, DP3 og får isklasse Ice-1A. Det er designet av Skipsteknisk i Ålesund og har typebetegnelsen ST-259 CD.

Bergen Group Fosen skrev kontrakten med Volstad Maritime AS på det avanserte offshore-fartøyet i desember 2010. Nå venter en hektisk utrustningsperiode på verftet i Rissa nord for Trondheim før skipet skal leveres til sommeren.

-Rederiet er en krevende kunde som er opptatt av å utnytte tilgjengelig ny teknologi til å sikre seg et topp moderne, funksjonelt, miljøvennlig og fremtidsrettet skip.  Dette passer oss og vår kompetanse svært godt. Vi har en meget erfaren organisasjon på nettopp det å bygge avanserte og høyteknologiske fartøy, sier verftsdirektør Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen.

Volstad Maritime AS har siden 2005 bestilt alle sine seks nybygg hos Bergen Group Fosen. Rederiet er et privateid norsk offshoreselskap med hovedkontor i Ålesund. Firmaet er godt etablert i det internasjonale markedet med en moderne flåte av avanserte offshoreskip.

Slepingen av skroget på det nye offshore-fartøyet fra Tyrkia til Fosen er ventet å ta rundt tre uker, og skal etter planen ankomme verftet den første helgen i februar.

Under sjøsettingsseremonien påpekte statsminister Jens Stoltenberg at det ikke er noen tilfeldighet at sjøsettingen er en del av hans besøksprogram i Tyrkia.
- Norge og Tyrkia har lange tradisjoner med forretningssamarbeid innen maritim sektor. Tersan-verftet alene, har nå til sammen 8 skrog og skip i ordre for norske interesser, til en samlet verdi av nesten 2 milliarder kroner.

Tyrkias minister for transport, maritim og kommunikasjon, Binali Yıldırım, var også til stede ved sjøsettingen, sammen med en rekke nøkkelpersoner innen tyrkisk og norsk maritim sektor.

For evt. ytterligere info:

Arnar Utseth, Adm.dir Bergen Group Fosen, mobil +47 97 16 48 63

tersan_09b.jpg

God fornøyde representanter for rederiet Volstad Maritime AS; Eirik Volstad (t.v.) og Trond Volstad sammen med verftsdirektør Arnar Utseth ved Bergen Group Fosen i midten.

tersan_06.jpg

Tyrkias minister for transport, maritim og kommunikasjon, Binali Yıldırım (t.v.) var også til stede ved sjøsettingen sammen med statsminister Jens Stoltenberg. I midten, statsministerens kone Ingrid Schulerud som hadde ansvaret for selve "snorkuttingen" som startet opp sjøsettingsprosessen.