1 februar 2012

Bergen Group Rosenberg kjøper aksjemajoritet i ingeniørselskap

Mer ingeniørkraft for Bergen Group Rosenberg

(Stavanger, 1. februar 2012): Bergen Group Rosenberg har skrevet intensjonsavtale om kjøp av aksjemajoriteten (60%) i ingeniørfirmaet Origo Process AS i Stavanger. Origo Process AS er en godt etablert leverandør av prosessekspertise til olje- og gassindustrien.

- Bergen Group Rosenberg har i lengre tid arbeidet målrettet med å videreutvikle og øke selskapets ingeniørkapasitet. Kjøpet av aksjemajoriteten i Origo Process AS er et av tiltakene som bidrar til å forsterke den veksten vi nå er inne i, sier adm.dir. Kristin Færøvik i Bergen Group Rosenberg.

Færøvik er meget godt fornøyd med både kvaliteten og kompetansen de ansatte i Origo Process representerer.

-Vi gleder oss til å starte samarbeidet med et dyktig ingeniørmiljø som vi og våre kunder vil ha stor nytte av på både eksisterende og nye prosjekter, sier Færøvik. Planen er å videreutvikle Origo Process AS som et selvstendig selskap og prosesshus - med gode operasjonelle bånd til Bergen Group sin sterke ingeniøravdeling.

Daglig leder Hans Jacob Melhus i Origo Process AS, er svært tilfreds med å få Bergen Group Rosenberg inn som hovedeier i selskapet.

- Origo Process har i løpet av selskapets 10-årige historie kommet langt i arbeidet med å bygge et faglig sterkt prosessmiljø som har gjort oss etterspurt i offshoremarkedet. Våre videre vekstambisjoner blir nå forsterket gjennom det nye eierskapet. Bergen Group Rosenberg gir oss en langsiktig trygghet til å videreutvikle selskapet i et spennende og fremtidsrettet marked, påpeker Melhus.

Bergen Group Rosenberg er et heleid datterselskap av Bergen Group ASA, og utgjør en viktig del av konsernets Offshore-divisjon. Bergen Group Rosenberg har i dag rundt 600 ansatte, inkludert et prosjekteringsmiljø på over 250 personer. Bedriften holder til på Buøy i Stavanger, og vil i løpet av 1. kvartal ta i bruk et helt nytt og topp moderne kontor- og administrasjonsbygg med kapasitet til 600 arbeidsplasser.

Origo Process AS tilbyr prosesskompetanse til olje- og gassindustrien og har som visjon å være en ledende leverandør av slik ekspertise i Norge. Origo Process AS består i dag hovedsakelig av prosessingeniører pluss støtte av mekanisk/rør/layout ingeniører. De ansatte i Origo Process har en unik bakgrunn med praksis som varierer fra tidlig fase, statiske og dynamiske simuleringer, engineering og drift.  Kundelisten består av en rekke ulike oljeselskaper, blant annet Statoil, BP, Marathon Oil, Talisman og ConocoPhillips.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Kristin Færøvik,
Divisjonsdirektør Bergen Group Offshore og  adm.dir. Bergen Group Rosenberg, tlf 957 63 183

Hans Jacob Melhus, Daglig leder Origo Process AS, tlf 481 03 444

Rosenberg-foto_Melhus_og_Lange_-_low.jpg

Daglig leder Hans Jakob Melhus (t.v.) i Origo Prosess AS og markedsdirektør Erling Lange ved Bergen Group Rosenberg ser frem til et tett samarbeid som både skal videreutvikle Origo Process AS som et selvstendig selskap og prosesshus og samtidig styrke Bergen Group sin ingeniørkapasitet.

Ytterligere foto vil være tilgjengelig på www.bergengroup.no eller ved å ta kontakt med Aud Stousland ved Bergen Group Rosenberg, tlf. : +47 51 93 11 04 / +47 916 20 513