22 januar 2013

Yngve Thuen tilsatt som ny adm.dir. ved Bergen Group Hanøytangen

Yngve Thuen (innfelt) er ansatt som ny administrerende direktør Bergen Group Hanøytangen. Thuen har vært økonomidirektør ved riggverftet på Askøy siden februar 2011, og overtar nå lederjobben etter Stig Trygve Andersen. Lederskiftet vil skje i løpet av 1. kvartal.

BGHT_Yngve_ThuenII.jpg

Bergen Group Hanøytangen er et heleid selskap av Bergen Group, og inngår i det børsnoterte konsernet sin offshoredivisjon.  Selskapet har i løpet av de siste fem årene gjennomført flere krevende riggprosjekt for større internasjonale selskaper.  Markedsutsiktene for en ytterligere aktivitetsøkning forventes som meget gode.

Divisjonsdirektør Kristin Færøvik i Bergen Group Offshore beklager at nåværende adm. dir. Stig Trygve Andersen har bestemt seg for å takke ja til ny lederjobb utenfor konsernet. Samtidig er hun veldig godt fornøyd med at Yngve Thuen nå overtar ansvaret for den videre veksten til Bergen Group Hanøytangen.

-Hanøytangen har de siste årene etablert seg som et attraktivt offshoreverft i et meget spennende riggmarked. Vi har store forventninger til aktiviteten i årene som kommer, og er glad for at vi kan fortsette den positive utviklingen med en ny administrerende direktør som allerede har god kjennskap til både organisasjon og marked, sier Færøvik.

Den nye topplederen ved Bergen Group Hanøytangen har en omfattende ledererfaring fra ulike bransjer og finansinstitusjoner. Da Thuen ble hentet inn som økonomidirektør ved Bergen Group Hanøytangen, kom han fra en lederjobb i konsulent- og revisjonsselskapet KPMG.  Før det har han blant annet vært senior manager i Deloitte, økonomidirektør i COOP Hordaland og assisterende direktør i Bergensavisen.

Yngve Thuen (51) er utdannet siviløkonom fra BI med spesialisering innenfor internasjonal bedriftsledelse og markedsføring. Han har i tillegg 2. avdeling i jus fra Universitetet i Bergen og er sertifisert Project Manager Professional. Thuen er fra Bergen og bor i Fyllingsdalen sammen med kone og to voksne gutter.